Cursuri de initire in arte combinate

posted Jul 12, 2011, 3:09 AM by Reteaua Impreuna
Catalina Nicolescu
- 2011-Apr-19 -
terapeuti / lucratori prin arte

Echipa Impart si -a construit profesionalismul de-a lungul a 15 ani de lucru cu toate categoriile de persoane cu nevoi speciale din centre.Membrii ei au invatat si aplicat folosirea Tehnicilor de lucru prin Arte de la specialisti britanici recunoscuti international:

www.actionspacemobile.org,

www.muzika.org.uk,

www.suejennings.com,

www.musictheraphy.org

Am avut deosebita placere si provocare sa organizez incepand cu 2010 cursul de initiere si perfectionare in Bucuresti si nu numai placerea de a organiza si petrece momente minunate langa participanti si formatori ci si sa aflu si sa vad rezultatele aplicarii tehnicilor de stimulare prin arte, invatate pe parcursul acestor cursuri, de catre educatori , terapeuti care lucreaza cu copiii cu autism,mamici …….ma determina sa doresc ca aceste cursuri sa ofere posibilitatea cator mai multe persoane indiferent ca sunt parinti,educatori,psihopedagogi,terapeuti ,studenti….sa ,,descopere si experimenteze aceste tehnici ,,in cadrul unui grup de participanti invaluit de atmosfera deosebita creata de catre echipa Impart! Pentru aceasta va anunt ca se incepe formarea grupului pentru luna mai/iunie pentru cursul initiere si perfectionare in profesia de lucrator prin arte combinate!

CURSUL DE INITIERE ,MODUL I

03-05 iunie 2011

Lucratorul prin arte combinate este o ocupatie prin care se ofera servicii de stimulare/dezvoltare prin miscare, arta, muzica, joc, teatru, promovând si respectând drepturile beneficiarului dându-i valoare ca individ si ajutându-l sa capete încrederea în sine. In legatura cu aceste cursuri pe care le organizam ,mentionez urmatoarele:

- Acest curs se bazeaza pe expunerea directa a fiecarei tehnici de lucru prin arte combinate: muzica, miscare, arta, joc, tetru etc.

- Este un curs practic in care candidatul invata cum sa adapteze si sa aplice aceste tehnici de lucru la nivelul, varsta, capacitatea fiecarui beneficiar. Ca si efecte/benneficii in viata beneficiarului suntdirect vizibile si discutate direct cu candidatii.

Manualul Impart (Ghid practic de stimulare prin muzica, miscare, arta, joc, tetru etc) pe care il veti primi in prima zi de curs ca si suport, va va ajuta sa va consolidati informatiile primite.

- Certificate de absolvire, recunoscute la nivel national, de catre Ministerul muncii si Ministerul educatiei si cercetarii ( initiere in ocupatia de “Lucrator prin arte combinate” cod COR 513905), cerificatul este obtinut in urma unui examen, care se desfasoara in a 3 a zi de curs

Sustinerea lucrarii la nivel individual sau de grup/test cu intrebari grila in prezenta comisiei .

- numar participanti: 25-28

-taxa : 160 ron,modul 1

se achita pana pe 30 aprilie, inscriere si confirmare la adresa de contact :

catalinanicolescu77@yahoo.com

ASOCIATIA INFANTIA

CONT RO78RZBR0000060011831631 -SE VA MENTIONA modul 1

-participantii au obligativitatea confirmarii printr-un e-mail a platii, e-mail in cadrul caruia vor specifica numele complet, precum si numarul de telefon unde puteti fi contactati pentru detalii legate de ora inceperii cursului, locatie exacta, etc…

TEMATICA:

Miscare (exercitii cu materiale auxiliare, exercitii fara materiale, tehnici de dans) Miscare (aplicatii, demonstratii, discutii)

Joc (jocuri de miscare, mimica, incredere)

Joc (aplicatii, demonstratii, discutii)

Teatru ( dramatizarea cu marionete si papusi , teatru forum, teatru de umbre, joc de rol)

Teatru- aplicatii, demonstratii, discutii

Muzica (program structurat, exercitii muzicale, cu instrumente si fara instrumente)

Muzica (aplicatii, demonstratii, discutii)

Arta vizuala (pictura, pictura colectiva, colaj, modelaj, confectionare)

Arta vizuala – aplicatii, demonstratii, discutii

Prezentare generala a domeniului Stimulare prin arta combinata

Comunicare si relationare prin arta, cu persoanele cu dizabilitati)

Stimulare prin arta combinata )

Comunicare interpersonala si lucrul in echipa

Dreptul si interesele beneficiarului

Comments