stiri din tara‎ > ‎

Punctul de vedere al Open College Network

posted Jul 12, 2011, 4:05 AM by Reteaua Impreuna
Ann Norris (moderator extern)
Open College Network, Marea Britanie

- 2004-Sep-4 -
stiri din tara

Programul de Terapie prin Arta Combinata vizeaza angajatii institutiilor pentru personae cu dizabilitati. Prin intermediul lui se doreste imbunatatirea nivelului de viata al beneficiarilor, educand personalul din institutii.

In Decembrie 2003 am fost rugata ca, in calitate de moderator independent al Open College Network din Anglia, sa verific programul mentionat, in orasul Bacau, Romania. Sunt foarte interesata in dezvoltarea activitatilor de training pentru adultii care reiau procesul de invatare dupa perioade de pauza indelungata.

Am petrecut ultimii 40 de ani din viata mea profesionala lucrand in domeniul persoanelor cu dizabilitati, rand pe rand in calitate de profesor, lucrator social si Vice Presedinte a unui ONG. Asa ca am fost interesata sa indeplinesc aceasta sarcina.

Am fost insotita de catre Liz Hawkins care de asemenea lucreaza pentru OCN si sarcina ei a fost aceea de a explora diverse cai pentru ca acest tip de sistem de acreditare sa fie infiintat si implementat in Romania.

Relief Fund for Romania ne-a sponsorizat calatoria (transport si cazare). Nici una dintre noi nu a vizitat anterior Romania. Inainte de a incepe prezentarea programului, as dori sa mentionez cat de prietenosi si de ajutor au fost toti cei pe care i-am intalnit, si cat de intelegatori cu lipsurile noastre in ceea ce priveste limba romana. Va multumim inca o data.

Sarcina unui moderator este aceea de a verifica calitatea cursului. Acest lucru este realizat prin intalnirea cu studentii, prin discutii cu profesorii si verificand atat sistemul intern de calitate cat si portofoliul produs de studenti. Aceasta este activitate pe care o desfasor in mod obisnuit in Anglia.

Programul de Terapie prin Arta Combinata vizeaza angajatii institutiilor pentru personae cu dizabilitati. Prin intermediul lui se doreste imbunatatirea nivelului de viata al beneficiarilor, educand personalul din institutii.

Am intalnit cativa dintre lucratori si i-am privit in timp ce lucrau cu un grup de beneficiari. Am fost foarte impresionata de implicarea lor, de energia de care dispuneau si de abilitati. Multe dintre aceste abilitati au fost slefuite cu ajutorul cursului de Terapie prin Arta Combinata la care au luat parte. Portofoliile au reflectat masura in care au asimilat informatiile si au fost impresionante. In calitate de evaluator independent pot confirma faptul ca toti participantii la acest curs demonstreaza o buna pregatire in domeniu. Din partea OCN au primit diplome pentru cel mai inalt nivel posibil.

Echipa de profesori a derulat o activitate excelenta si a ajutat elevii sa inteleaga conceptul, sa obtina noi aptitudini, sa ofere servicii de calitate grupurilor tinta. Toate aceste lucruri au reiesit de asemenea si din discutiile purtate cu directorii institutiilor care au remarcat imbunatatirea calitatii propriilor angajati.

FSC si IMPART au derulat o activitate de calitate atat la nivelul derularii cursului, cat si la cel al evaluarii interne. Sper ca IMPART, FSC si studentii vor continua si dezvolta si alt tip de terapii si metode de lucru cu grupurile de beneficiari si vor sustine cursuri pentru cat mai multi lucratori din institutiile romane din domeniu.
Comments