stiri din tara‎ > ‎

Manual de bune practici in integrarea persoanelor cu dizabilitati

posted Jul 12, 2011, 4:17 AM by Reteaua Impreuna
Adina Dediu, Asistent Dezvoltare Organizationala, Fundatia Inima de Copil, Galati
- 2008-Jun-18 -
stiri din tara

Fundatia `Inima de copil` Galati in cadrul proiectului `Lucrand impreuna pentru cei in nevoie`, proiect finantat de catre Comisia Europeana, prin Programul Networking- Componenta Societatea Civila- Bulgaria si Romania, a lansat Manualul de Bune Practici in serviciile destinate integrarii persoanelor cu dizabilitati, impreuna cu partenerii Asociatia Viata Independenta- Bucuresti, Centrul National de Integrare Sociala- Sofia, Bulgaria, DPI- Lamezia Terme, Italy, ADO Icarus- Hasselt, Belgia.

Manualul cuprinde 5 sectiuni, fiecare prezentand modele de bune practici ale organizatiilor si institutiilor din Romania, Bulgaria, Italia si Belgia, dupa cum urmeaza: educatie, integrare profesionala, servicii sociale comunitare, socializare, advocacy pentru drepturile persoanelor cu dizabilitati.

Lansarea oficiala a Manualului de bune practici s-a facut la Conferinta Nationala `Impreuna pentru drepturile celor marginalizati`, organizata la Galati, in Noiembrie 2007 (vezi articol rubrica Conferinte si seminarii). La acest eveniment au participat furnizori de servicii sociale din sectorul ONG, reprezentanti ai autoritatilor publice locale si nationale din domeniul social, sectorul business si mass media.

Manualul ofera modele de bune practici actuale, fiind un mijloc important de diseminare a informatiei, de transfer de know-how catre alte ONG-uri cu activitate semnificativa in domeniu, cat si de promovare a modelelor de bune practici din Romania, Bulgaria, Belgia si Italia, care ar putea fi adaptate si aplicate la nivel national.

Consideram ca Manualul de bune practici este una dintre cele mai bune oportunitati pentru a face cunoscut progresul serviciilor sociale, la fel ca si noile directii de dezvoltare ale sistemului social in Romania, Bulgaria, Italia si Belgia, pentru beneficiul celor aflati in nevoie.

Manualul este distribuit gratuit catre organizatii neguvernamentale si institutii de stat, autoritati locale, factori de decizie in domeniul social.

Pentru cei interesati de Manualul de bune practici in forma printata sau CD, va puteti inscrie pe lista de distributie contactand persoana responsabila, Adina Dediu, la datele de contact mentionat in continuare.

Contact:
T/F: 0236 458 400 Mobil: 0726 105 416 Email: adina.dediu@inimadecopil Web: www.inimadecopil.ro

Comments