stiri din tara‎ > ‎

Cursuri de terapie prin muzica

posted Jul 12, 2011, 4:15 AM by Reteaua Impreuna
Indrie Mariana, profesor, Centru Scolar Pentru Educatie Incluziva nr.1, Oradea
- 2008-Jan-15 -
stiri din tara

Cursuri de terapie prin muzica pentru specialisti care lucreaza cu diverse tipuri de persoane cu dizabilitati

Centru Scolar Pentru Educatie Incluziva nr.1 Oradea, a gazduit, in perioada 17- 20 septembrie 2007, Trainingul Aditional intitulat `Folosirea muzicii cu clientii cu dizabilitati din spectrul autist` si `Dezvoltarea deprinderilor muzicale`.

Acest training a fost asigurat de organizatia neguvernamentala Music As Therapy, Anglia, prin participarea extraordinara a terapeutilor prin muzica Cathy Rowland si Melanie Wells si de catre Centru Scolar Pentru Educatie Incluziva nr.1 Oradea, prin bunavointa doamnei director Popa Lucia si director adjunct, Erdeli Elena.

La acest training au participat 27 de specialisti in meloterapie, psihologi, psihopedagogi, educatori, din Bihor, Bacau, Cluj, Vaslui, Timisoara, Bistrita-Nasaud, Constanta si Sibiu.

Cursul s-a adresat specialistilor beneficiari ai cursului introductiv de terapie prin muzica derulat pe o perioada de 6 saptamani si celor care au derulat sesiuni de terapie prin muzica in mod periodic cu clientii, copii sau adulti cu cerinte educative speciale.

Scopul organizarii acestui training a fost acela de a oferi posibilitatea de imbunatatire a cunostintelor prin dezvoltarea tehnicilor lor muzicale si prin cresterea eficientei terapiei prin muzica in munca cu copilul, tanarul sau adultul cu cerinte educative speciale.

Tematicile puse in discutie in cadrul trainingului au fost: - autismul si sindromul Asperger: `Dispersarea miturilor`,`Ce ingreuneaza munca cu clientii din spectrul autist?` -instrumente familiare- sunete noi, `Tehnici muzicale in munca cu rezistenta` si un Atelier pentru voce -supervizarea colegilor si exemple clinice de terapie prin muzica folosite cu clientii din spectrul autistic

Acest training a venit inca o data sa aduca impreuna terapeuti din domeniul artelor, pentru a-si impartasi in mod reciproc experienta lor din munca facuta cu pasiune si responsabilitate, si toate acestea cu un singur scop: imbunatatirea vietii persoanelor cu dizabilitati.

Contact : Email maiaindrie@yahoo.com Web www.musicastherapy.org

Comments