stiri din tara‎ > ‎

Cursuri de formare ca terapeut prin joc si dramaterapeut

posted Jul 12, 2011, 4:27 AM by Reteaua Impreuna   [ updated Jul 12, 2011, 4:29 AM ]
Ioana Serb
- 2009-Nov-3 -
stiri din tara

Buna ziua,

Am placerea sa va anunt ca, incepand cu ianuarie 2010 vor incepe cursurile de formare ca terapeut prin joc si dramaterapeut in cadrul Asociatiei de Terapie prin Joc si Dramaterapie din Romania.

Cursurile sunt acreditate de catre Colegiul Psihologilor din Romania, astfel incat la finalul primilor 2 ani studentul va putea fi recunoscut ca si consilier, conform standardelor Colegiului Psihologilor, iar la finalul celor 3 ani va avea statutul de terapeut prin joc si dramaterapeut sub supervizare.

Curricula cuprinde 450 de ore de aplicatii teoretice si practice, 150 de ore de terapie personala si 60 de ore de supervizare.

Dupa finalizarea cursurilor de formare de lunga durata (3 ani), terapeutul sub supervizare va trebui sa acumuleze inca 150 de ore de supervizare (o ora de supervizare la 3 ore de practica) pentru a deveni terapeut autonom.

Pentru inscrierea pentru programul formativ de trei ani, fiecare aplicant trebuie sa trimita un CV profesional cat mai detaliat (in romana si engleza), o scrisoare de motivatie si documentele care sustin declaratiile din CV. Recomandam sa cuprindeti in CV toate experientele de formare in terapie prin joc si in dramaterapie, fie in cadrul cursurilor sustinute de catre Dr. Sue Jennings si colaboratorii acesteia, fie in alte contexte, precum si experientele de terapie/dezvoltare personala precedente sau formari in alte scoli de terapie.

Actele solicitate vor fi trimise pe mail la adresa ion_as@yahoo.com, cu mentiunea « Inscriere formare », pana la data de 05.12.2009.

Interviurile de selectie vor avea loc in cursul lunii decembrie, in Brasov. Vor fi chemate pentru interviu doar persoanele selectate in urma analizei dosarului trimis. Taxa de interviu este de 30 de lei.

Cursurile de formare se vor desfasura in Brasov, incepand cu ianuarie 2010. Pentru detalii legate primul an de curs (program, taxe) va rog sa trimiteti un email la adresa: ion_as@yahoo.com

Pt. persoanele care au urmat pana in prezent cursuri de terapie prin joc si dramaterapie : aceste situatii vor fi discutate si analizate, pe baza dosarului trimis, de catre comisia ATJDR pentru a se decide nivelul de pregatire actual si nivelul de intrare in programul de formare de lunga durata.

In situatia in care aveti nevoie de alte informatii sau clarificari, va rog nu ezitati sa imi scrieti la aceasta adresa de e-mail.

Toate cele bune,

Ioana Serb

Comments