stiri din tara‎ > ‎

CowParade - O campanie de fundraising reusita

posted Jul 12, 2011, 4:12 AM by Reteaua Impreuna
Simina Iovanovici
Coordonator proiect Fundatia Special Olympics

- 2005-Nov-13 -
stiri din tara

Pentru Special Olympics Romania, evenimentul CowParade a adus nenumarate bucurii. De la veselia sportivilor, care au pictat si ei o vacuta, pe Florica, pana la Jocurile Prieteniei Special Olympics 2005, care sunt in mare parte posibile datorita fondurilor adunate in urma licitatiei din 12 Septembrie. Pentru ca asa s-a finalizat aceasta mare campanie de strangeri de fonduri, prin scoaterea la licitatie a celor mai bune creatii. S-au strans 44 450 de euro, iar Special Olympics Romania beneficiaza de 75% din aceasta suma.

Fundatia Special Olympics din Romania a beneficiat in acest an de fonduri stranse in urma licitatiei vacutelor din cadrul CowParade, eveniment organizat de Event Horizon. Aceasta colaborare a inceput la sfarsitul anului trecut, cand echipa organizatoare a vizitat Special Olympics, “inarmata” cu un catalog unde am putut admira vacute din fibra de sticla imbracate, pictate, sculptate, decorate si care au fost expuse in orase importante din Statele Unite ale Americii si Europa.

Am aflat atunci ca intreaga poveste este legata de parada vacutelor, inceputa in Chicago in urma cu 6 ani, si de atunci s-a extins, bucurandu-se de amprenta lasata de mai multe culturi asupra modalitatilor de personalizare ale vacutelor. Lansarea oficiala a CowParade in Romania a avut loc la finele lunii Ianuarie. incepand de atunci artistii au fost invitati sa trimita propunerile lor despre cum anume ar decora ei vacutele. Acestea urmau sa fie achizitionate de catre diferite companii si mai apoi expuse pe strazile Bucurestiului. Ideile au fost numeroase si care mai de care mai nastrusnice, dar au fost alese doar 40 care au fost duse la bun sfarsit.

Pe langa artisti talentati si consacrati, cum ar fi Alexandru Ghildus, Ioan Nemtoi, creatorii de moda Doina Levintza si Razvan Ciobanu, au fost si personalitati din lumea sportului, precum Nadia Comaneci si Ilie Nastase, care si-au pus semnatura pe unele dintre vacute. Acestor nume li s-au alaturat cele ale altor artisti care au putut sa-si materializeze ideile folosindu-se de culori, pensule si alte materiale. In luna Iunie, vacutele au invadat Bucurestiul, iar locuitorii si vizitatorii capitalei s-au intalnit cu acestea in diferite locuri, in fata si pe terasa Teatrului National, la Hotel Marriot, in Parcul Cismigiu, in fata Primariei Capitalei, a cercului Militar, a Senatului, la iesirea din Metrou, in librarii. iti era greu sa nu zambesti, sa nu te opresti, sa nu admiri cand in fata ta aparea o vacuta diferita, colorata… speciala.

Pentru Special Olympics Romania, intregul eveniment a adus nenumarate bucurii. De la veselia sportivilor, care au pictat si ei o vacuta, pe Florica, pana la Jocurile Prieteniei Special Olympics 2005, care sunt in mare parte posibile datorita fondurilor adunate in urma licitatiei din 12 Septembrie. Pentru ca asa s-a finalizat aceasta mare campanie de strangeri de fonduri, prin scoaterea la licitatie a celor mai bune creatii. S-au strans 44 450 de euro, iar Special Olympics Romania beneficiaza de 75% din aceasta suma.

450 de sportivi din 11 tari Europene se vor reuni la Constanta pentru a celebra prietenia si curajul, timp de 4 zile, in cadrul unei competitii de invingatori. Mai mult decat atat, prin intermediul CowParade, Special Olympics s-a bucurat de mediatizare si, astfel, numarul celor care au aflat despre programele si actiunile dedicate celor cu dizabilitati intelectuale, a crescut.

Echipa Special Olympics Romania, sportivii, antrenorii, membrii de familie, colaboratorii si voluntarii, le multumesc celor care au organizat acest eveniment si alaturi de ei sunt multi altii care s-au bucurat de o prezenta usor diferita pe strazile capitalei si care a facut ca vara sa fie mai plina de culoare.

Contact “Special Olympics”:
t/f: 021 318 59 66
Comments