IMPART- stimulare prin Arte Combinate , F.S.C.

posted Jul 12, 2011, 5:13 AM by Reteaua Impreuna
Proiecte schimb de experienta- prezentare locatie 4
- 2008-Feb-6 -
schimb de experienta

Un program complex de stimulare prin arte (arte vizuale, muzica, drama, miscare, joc) care se adreseaza persoanelor cu dizabilitati si care a inregistrat rezultate deosebite. Pot fi aplicate oricarui alt tip de client care are nevoie de stimulare si dezvoltare personala.

Locatie: Livezilor nr. 1A, BacauProgramul Impart a fost inceput in anii ‘90 de catre fundatii specializate de terapie prin Arta si lucru comunitar prin Arta din Marea Britanie, pe fondul lipsei acute de activitati de stimulare/ dezvoltare adresate copiilor si adutilor cu dizabilitati institutionalizati.

In ’97 a fost preluat si dezvoltat de catre Fundatia de Sprijin Comunitar care a creat un program complex de stimulare prin Arta (pictura, muzica, drama, joc, miscare) care a inregistrat rezultate extraordinare in cazul celor care erau etichetati candva drept irecuperabili.

IMPART actioneaza in prezent in 3 directii majore, extrem de importante atat pentru binele beneficiarilor cat si pentru domneniul de lucru in sine. Obiectivele sale sunt: - stimularea/ dezvoltarea persoanelor cu dizabilitati prin lucru direct ( echipa lucreaza in institutii direct cu beneficiarii, aplicand stimularea prin activitati de arta); -ofera training pentru personalul din institutii in domeniul stimularii prin arte; -promoveaza si dezvolta domeniului stimularii prin Arte in Romania

Echipa este alcatuita din 5 specialisti in stimulare prin Arte si pot fi vazuti deruland activitati de stimulare complexa prin Arte la Centrul Pistruiatul, pentru copii.

Activitati de stimulare prin arte practicate in locatie:
Combinatie de ARTE VIZUALE PLASTICE, MUZICA, MISCARE, DRAMA, JOC
Comments