schimb de experienta

Descriere `Proiect Schimb de experienta in Retea` pentru membrii care doresc sa aplice

Pe scurt despre proiect
Proiectul Schimb de experienta in Retea a fost creat la dorinta si prin sugestiile valoroase oferite chiar de catre membrii retelei. Membrii sunt incurajati sa viziteze diverse activitati- Modele de buna practica de stimulare/ terapie prin arte- care se desfasoara in diverse orase din Romania, si apartin fie unor institutii de stat sau unor O.N.G.-uri.

Reteaua va pune la dispozitia membrilor doritori resursele necesare pentru a desfasura aceste vizite. Modelele de buna practica alese sunt promovate pe site (vedeti mai jos), in cadrul sectiunii Proiecte `Schimb de experienta`.

Scop proiect
-membrii sa beneficieze de informatii despre cum pot incepe/ dezvolta un proiect prin arte, raportandu- se la cateva Modele de buna practica cu experienta
-sa punem in contact direct membrii, intr-un schimb valoros de idei
-sa stimulam spiritul innovator in domeniul stimularii prin Arte


Ce presupune o vizita de schimb de experienta
Persoanele selectate, pe care le denumim Vizitatori, primesc un document cu informatiile necesare pentru a efectua deplasarea: adresa si coordonate de identificare a locatiei, mijloace de transport publice in orasul locatiei, telefon si persoana de contact care provine din locatia respectiva, recomandare de cazare/ cazare deja stabilita si adresa ei, programul orientativ al vizitei.

Reteaua pune la dispozitie un program de vizita cu o durata de 2 zile. Vizitatorii au obligatia sa stabileasca datele si orele de sosire/ plecare din orasele vizitate astfel incat sa se incadreze in program (de vizita si cazare).

Transport: Vizitatorul isi stabileste mijlocul de transport inter-urban catre orasul locatiei si isi procura singur biletele. Transportul se poate efectua si cu masina personala sau de servici. Nu se accepta persoane in plus fata de cele selectate (ex. sofer).

In orasul locatiei transportul intra-urban (catre locatie) se poate efectua atat cu mijloacele de transport in comun cat si cu taxiul.

Cazare: se va specifica daca aceasta este prestabilita sau daca vizitatorul trebuie sa gaseasca una. In majoritatea cazurilor insa reteaua indica hotelul unde se doreste cazarea. Vizitatorul are obligatia sa verifice in prealabil cu minim o saptamana rezervarea si alte detalii direct cu hotelul prestabilit.

Masa: reteaua asigura diurna pentru 2 mese/ zi, in afara micului dejun inclus la cazare.

Vizita in locatii: documentul cu informatii contine un program orientativ al vizitei pentru cele 2 zile. Programul final este la latitudinea Vizitatorului in functie de ce stabileste direct cu reprezentantii locatiei. Intre Retea si locatii se incheie un protocol de colaborare care reglemeteaza toate aspectele legate de vizita si de obiectivele ei.

Reguli in timpul vizitei: vizitatorul se supune in intregime regulamentului intern al institutiei in cauza. Aspecte legate de filmarea, fotografierea sau inregistrarea sub orice forma a diverselor aspecte din institutie vor fi discutate doar cu reprezentantii institutiei respective. De asemenea, institutia stabileste gradul de confidentialitate al informatiilor pe care le ofera.

Resurse financiare si plati: pentru detaliile legate de partea financiara si modul de contractare cu Reteaua va rugam contactati pe Daniel Hristea la telefon: 0728 142 394 sau email daniel@impreuna.arts.ro

Reteaua va solicita actele justificative (ex. bilete, bonuri de benzina, factura de cazare) cu data vizitei si decont.

Rezultate: in urma experientei, vizitatorul are obligatia

- sa trimita retelei un articol despre vizita efectuata, beneficii, ce s-a asimilat util, sugestii (acest articol va fi publicat in Revista si pe site-ul retelei)
- sa trimita retelei un raport financiar care sa evidentieze cheltuielile efectuate in timpul vizitei


Formularul de Aplicatie: membrii doritori trebuie sa completze formularul de Aplicatie (ce se poate descarca aici).
Membrii selectati isi vor negocia singuri perioada de invoire din locatia in care lucreaza. ..................................................................................................................................................................

Regulament de inscriere pentru a vizita locatii in proiectul `Schimb de experienta`

-aplicantii trebuie sa fie membri ai Retelei de Arte pentru Comunitate (direct sau sa faca parte dintr-o institutie membra)
-aplicatia se formuleaza individual, pe numele unei persoane (nu in numele unei institutii)
-aplicantii trebuie sa studieze Prezentarea generala a proiectului pentru a se familiariza cu cerintele lui (publicata in revista Retelei sau pe site-ul Retelei)
-aplicantii trebuie sa studieze in prealabil prezentarile locatiilor ( pe site-ul Retelei) si sa aleaga 1 locatie pentru vizita
-aplicantii trebuie sa completeze Formularul de aplicatie si sa il trimita prin email ( impreuna@impreuna.arts.ro) sau prin posta (OP 1- 1710, Sacele 505600, Brasov)
-formularul poate fi solicitat prin email, descarcat de pe site sau poate fi gasit in Revista nr. 12 pentru fotocopiere
-nu exista o data limita stabilita pentru trimitere formular

Evaluare si selectie:
Aplicantii vor fi evaluati si selectati in baza formularului de aplicatie. Toti aplicantii vor primi un raspuns.

Invitatie- vizita la Centrul De Recuperare Neuromotorie “Daniel”

posted May 20, 2014, 6:13 AM by Reteaua ImpreunaAsociatia de Sprijin a Copiilor Handicapati Neuromotor Bacau are placerea de a va invita sa vizitati Centrul De Recuperare Neuromotorie “Daniel” cu scopul de a realiza un schimb de experienta, un valoros schimb de idei,  pentru a beneficia de un model de bune practici in domeniul serviciilor de recuperare si reabilitare adresate copiilor si tinerilor cu handicap.

Acest eveniment se organizeaza in cadrul proiectului “Model de parteneriat si servicii mobile pentru comunitatile rurale sarace”, derulat in parteneriat cu Fundatia de Sprijin Comunitar Bacau si Espoiroumanie si finantat prin programul de Cooperare Elvetiano-Roman. Obiectivul general al proiectului este transferarea modelelor de buna practica de servicii comunitare pentru persoanele cu deficiente, dezvoltate in Elvetia si de a atrage atentia asupra nevoii de a dezvolta astfel de servicii in satele sarace romanesti.

 

Detalii schimb de experienta:

 - Persoanele selectate, primesc un document cu informatiile necesare pentru a efectua deplasarea: adresa si coordonate de identificare a locatiei, mijloace de transport publice in orasul locatiei, telefon si persoana de contact care provine din locatia respectiva, cazare deja stabilita si adresa ei, programul orientativ al vizitei.

 - Propunem un program de vizita cu o durata de 2 zile. Vizitatorii au obligatia sa stabileasca datele si orele de sosire/ plecare din orasele vizitate astfel incat sa se incadreze in program (de vizita si cazare).

 - Transport: Vizitatorul isi stabileste mijlocul de transport interurban catre orasul locatiei si isi procura singur biletele. Transportul se poate efectua si cu masina personala sau de serviciu. Nu se accepta persoane in plus fata de cele selectate (ex. sofer). In orasul Bacau transportul intra-urban (catre locatie) se poate efectua atat cu mijloacele de transport in comun cat si cu taxiul.

 - Cazare: asociatia indica hotelul unde se doreste cazarea. Vizitatorul are obligatia sa verifice in prealabil cu minim o saptamana rezervarea si alte detalii direct cu hotelul prestabilit.

 - Masa: reteaua asigura diurna pentru 2 mese/ zi, in afara micului dejun inclus la cazare.

 

Resurse financiare si plati: pentru detaliile legate de partea financiara si modul de contractare cu asociatia, va rugam contactati pe  Popa Marius Cristian la telefon: 0728 219 122 sau email centrul_daniel@yahoo.com

 

Regulament de inscriere:

-aplicantii trebuie sa fie specialisti care lucreaza in domeniul servciilor sociale

-aplicatia se formuleaza individual, pe numele unei persoane (nu in numele unei institutii)

-aplicantii trebuie sa completeze Formularul de aplicatie si sa il trimita prin email centrul_daniel@yahoo.com

-formularul poate fi solicitat prin email, -nu exista o data limita stabilita pentru trimitere formular

 

Specificam ca sunt bugetate un numar de 20 de vizite.


Mai jos aveti formularul de aplicare.

Centrul `Vis de copil` in Craiova

posted Jul 12, 2011, 5:23 AM by Reteaua Impreuna

Proiecte schimb de experienta- prezentare locatie 8
- 2008-Jun-3 -
schimb de experienta

Complex de Servicii Comunitare pentru Copilul Mic cu Handicap Sever `Vis de copil ` Craiova , judetul Dolj desfasoara activitati de Arta vizuala (pictura, colaj, modelaj etc). Sesiunile au o durata de cate 30 de minute, cate 3 zilnic. Echipa care aplica este formata din - Educator si Instructor de educatie. Beneficiarii sunt copii cu varste intre 1 si 6 ani , cu incadrare in grad de handicap ,majoritatea grav.

Adresa: Craiova , Str, Corneliu Coposu , nr. 107

Activitati de stimulare prin arte practicate in locatie: ACTIVITATI CREATIVE DE ARTA VIZUALA

Fundatia Ancora Salvarii

posted Jul 12, 2011, 5:22 AM by Reteaua Impreuna

Proiecte schimb de experienta- prezentare locatie 6
- 2008-Feb-14 -
schimb de experienta

Fundaţia `Ancora Salvarii` este o organizatie crestina, non-profit, care are ca scop ajutorarea oamenilor aflati in dificultate in mod special ajutorarea persoanelor cu handicap cu boli cronice (ex. deficienta mintala, autism, tetraplegie) indiferent de rasa religie nationalitate etc.

Locatie: Str. Pantelimon nr. 10, Iasi

Fundatia a fost infiintata in anul 2002. Proiectele realizate: Centrul de Zi “Ancora” (Iasi), Parcul Bucuriei (Strunga).

Proiecte in curs de dezvoltare: Centru de zi cu activitati productive (ex. indeletniciri practice, birotice, gradinarit, cresterea animalelor etc.) pentru tineri cu nevoi speciale cu varste de peste 16 ani.

Activitati de stimulare prin arte practicate in locatie:
ACTIVITATI CREATIVE DE LUCRU MANUAL, MUZICA, DESEN, TEATRU

C.A.R.T.H.A. (Centru de Asistenta pentru Recuperarea Tinerilor cu Handicap)

posted Jul 12, 2011, 5:22 AM by Reteaua Impreuna

Proiecte schimb de experienta- prezentare locatie 5
- 2008-Feb-14 -
schimb de experienta

C.A.R.T.H.A. ofera servicii de recuperare, consiliere si socializare la standarde europene, pentru un grup de persoane tinere cu handicap.

Locatie: Al I. Cuza nr.96, Adjud, Focsani

Acesta a fost creat de catre Fundatia PRO ARMONIA din Focsani in parteneriat cu autoritatile locale. In anul 2005 a fost primul serviciu comunitar din zona care urmareste trecerea de la o protectie pasiva a persoanelor cu dizabilitati la unul de tip activ, in care sunt valorificate ca potential; de asemenea a fost primul Centru de zi din judetul Vrancea, care vine in sprijinul tinerilor cu dizabilitati din Adjud si zonele limitrofe.

Activitati de stimulare prin arte practicate in locatie:
ACTIVITATI DE ARTA VIZUALA

Hospice Casa Sperantei

posted Jul 12, 2011, 5:14 AM by Reteaua Impreuna

Proiecte schimb de experienta- prezentare locatie 7
- 2008-Feb-14 -
schimb de experienta

`In interiorul copiilor exista o lume plina de surprize si de miracole, si mai tot timpul noi, adultii, consideram ca, daca aplicam tehnici corespunzatoare vom avea acces in aceasta lume mirifica. Terapia prin joc, ca si orice alt demers terapeutic, reprezinta un proces de optimizare, de suport sau de recuperare a potentialului atat de divers al copilului.`
Mariana Isac - Terapeut prin joc`

Hospice Casa Sperantei este primul centru din Romania adresat ingrijirii paleative a bolnavilor oncologici in faze avansate. Intre beneficiarii centrului de zi sunt si copii cu dizabilitati sau in situatii de criza.

Activitati de stimulare prin arte practicate in locatie: TERAPIE PRIN JOC, ACTIVITATI DE ARTA VIZUALA

IMPART- stimulare prin Arte Combinate , F.S.C.

posted Jul 12, 2011, 5:13 AM by Reteaua Impreuna

Proiecte schimb de experienta- prezentare locatie 4
- 2008-Feb-6 -
schimb de experienta

Un program complex de stimulare prin arte (arte vizuale, muzica, drama, miscare, joc) care se adreseaza persoanelor cu dizabilitati si care a inregistrat rezultate deosebite. Pot fi aplicate oricarui alt tip de client care are nevoie de stimulare si dezvoltare personala.

Locatie: Livezilor nr. 1A, BacauProgramul Impart a fost inceput in anii ‘90 de catre fundatii specializate de terapie prin Arta si lucru comunitar prin Arta din Marea Britanie, pe fondul lipsei acute de activitati de stimulare/ dezvoltare adresate copiilor si adutilor cu dizabilitati institutionalizati.

In ’97 a fost preluat si dezvoltat de catre Fundatia de Sprijin Comunitar care a creat un program complex de stimulare prin Arta (pictura, muzica, drama, joc, miscare) care a inregistrat rezultate extraordinare in cazul celor care erau etichetati candva drept irecuperabili.

IMPART actioneaza in prezent in 3 directii majore, extrem de importante atat pentru binele beneficiarilor cat si pentru domneniul de lucru in sine. Obiectivele sale sunt: - stimularea/ dezvoltarea persoanelor cu dizabilitati prin lucru direct ( echipa lucreaza in institutii direct cu beneficiarii, aplicand stimularea prin activitati de arta); -ofera training pentru personalul din institutii in domeniul stimularii prin arte; -promoveaza si dezvolta domeniului stimularii prin Arte in Romania

Echipa este alcatuita din 5 specialisti in stimulare prin Arte si pot fi vazuti deruland activitati de stimulare complexa prin Arte la Centrul Pistruiatul, pentru copii.

Activitati de stimulare prin arte practicate in locatie:
Combinatie de ARTE VIZUALE PLASTICE, MUZICA, MISCARE, DRAMA, JOC

Asociatia Langdon Down Oltenia (ALDO-CET)

posted Jul 12, 2011, 5:12 AM by Reteaua Impreuna

Proiecte schimb de experienta- prezentare locatie 1
- 2008-Feb-1 -
schimb de experienta

O organizatie care sprijina prin numeroase activitati, inclusiv arte, copiii si tinerii cu Sindrom Down, si in general persoanele cu dizabilitati.

Locatie: str. Dreptatii nr.34, Bailesti, Dolj

Scurta prezentare: Misiunea ei este promovarea si sustinerea dezvoltarii persoanelor cu dizabilitati, in special a copiilor si tinerilor cu sindrom Down si a familiilor lor, prin crearea si aplicarea unor servicii corespunzatoare care sa le permita atingerea potentialului lor maxim intr-o societate care sa-i respecte si sa-i aprecieze.

Dintre obiective mentionam: prevenire , diagnosticare timpurie si consiliere genetica, apararea drepturilor , programe de sanatate, fundament pentru dezvoltarea intelectuala, programe de interventie timpurie, scolarizare/ educatie incluziva, acces la locul de munca prin pregatire profesionala si suport special, suport pentru familie, orientare catre viata de adult

Activitati de stimulare prin arte practicate in locatie:
Combinatie de ARTE VIZUALE PLASTICE, MUZICA, MISCARE

Fundatia `Inima de Copil`

posted Jul 12, 2011, 5:11 AM by Reteaua Impreuna

Proiect schimb de experienta - prezentare locatie 2
- 2008-Feb-1 -
schimb de experienta

O fundatie care desfasoara diverse proiecte ce au ca scop atat sprijinul direct pentru copii si tineri cu dizabilitati sau HIV cat si coordonarea de activitati ample pentru a sustine retelele altor ONG-uri cu activitati similare.

Locatie: str. Furnalistilor nr. 24, Galati

Scurta prezentare: Fundatia Inima de copil desfasoara mai multe proiecte printre care- lucru direct si consiliere pentru tineri cu HIV, tineri cu dizabilitati si proiectul `Lucrand impreuna pentru oamenii in nevoie` centrat pe dezvoltarea capacitatilor organizatiilor care lucreaza cu grupuri de oameni dezavantajati, discriminati si marginalizati. In cadrul acestuia din urma functioneaza un Centru de Resurse pentru Furnizorii de Servicii Sociale.

Activitati de stimulare prin arte practicate in locatie: ARTA VIZUALA PLASTICA

CSC Speranta

posted Jul 12, 2011, 5:10 AM by Reteaua Impreuna

Proiect schimb de experienta - prezentare locatie 3
- 2008-Feb-1 -
schimb de experienta

Un centru care apartine DGASPC Sibiu, destinat copilului cu handicap sever. Deruleaza un parteneriat fructuos cu scoala Engleza.

Locatie: Str. Mitropoliei, Nr. 2, Sibiu

Complexul de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Handicap Sever "Speranta"Sibiu se afla in subordinea Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului; in aceasta locatie se desfasoara activitati de terapie prin muzica cu copiii din cadrul Centrului, program in parteneriat cu scoala englezeasca, de stimulare si socializare.

Activitati de arta derulate in locatie: MUZICA

1-9 of 9