povestiri‎ > ‎

O zi din viata mea

posted Jul 12, 2011, 3:43 AM by Reteaua Impreuna
Nicoleta Nicolici
- 2005-Aug-23 -
povestiri

Ma trezesc la ora 7 dimineata si impreuna cu colegele mele si cu leadera de la apartament ne pregatim pentru a veni la Centrul de zi “Pentru voi".

Ma numesc Nicolici Nicoleta, am 27 de ani, sunt nascuta la Timisoara, am crescut la Leaganul de Copii din Timisoara si in prezent locuiesc la apartamentul rezidential Dina, unul dintre apartamentele protejate ale Centrului de zi “Pentru Voi’’.

Nu am sa va povestesc despre participarile mele la conferintele din strainatate, ci am sa va descriu o zi din viata mea. Ma trezesc la ora 7 dimineata si impreuna cu colegele mele si cu leadera de la apartament ne pregatim pentru a veni la Centrul de zi “Pentru voi’’. Dupa ce servesc masa si ma spal pe dinti imi incep lucrul in atelierul de croitorie, loc in care imi petrec marea majoritate a timpului. In atelier cos sorturi, perne, traistute si gentute.

O data pe saptamana particip la un curs organizat in centru, ca sa invat cum sa fac corect curatenie. La ora 13 servesc pranzul impreuna cu ceilalti colegi ai mei, dupa care ma pregatesc sa merg la locul meu de munca, spal si curat scara unui bloc.

Dupa ce imi termin treaba ma reintorc la Centrul de zi, iar la ora 16 plec impreuna cu colegele si leadera la Dina.

La apartament ma schimb in hainele de casa, particip la curatenia generala si la pregatirea cinei. Dupa servirea cinei, petrec cateva ore alaturi de colegele mele in fata televizorului sau ascultam muzica. Cateodata invat impreuna cu conducatoarea de grup sa scriu, sa citesc si sa numar.

Ziua mea se incheie la ora 22, cand ma duc la culcare.

Comments