povestiri‎ > ‎

Gradina noastra

posted Jul 12, 2011, 3:45 AM by Reteaua Impreuna

Gradina noastra

Rodica (beneficiar)
C.R.R.N Sasca Mica, Suceava

- 2005-Sep-12 -
povestiri

Domnul director Fron Gheorghe, mereu deschis la nou si idei de calitate, a sesizat popularitatea de care se bucurau atat ceaiurile cat si atmosfera de familie si a creat un mic paradis parca desprins din rai, in care intr-o casuta ca-n povesti (mostenita de la fostii boieri, candva proprietari ai tinutului), casuta in care inca de la intrare te surprinde atmosfera linistita si calda, armonia care domneste acolo.

Acest articol a fost realizat cu ajutorul supervizorului din institutie. (n.r.)

Practica straveche a folosirii plantelor in diverse terapii a luat o amploare dosebita la Sasca Mica in ultimii patru ani. Dupa cum ne spunea doamna Nicoleta, initiatoarea acestei activitati, “Totul a inceput cu o mana de plante si mult suflet …”.

Mai intai câteva plante si ceaiuri facute la mini-bucatarie de catre “mama” Nicoleta, dupa cum o numeste principalul ei ajutor Rodica, un adevarat spiridus din lumea plantelor “Eu sunt specialista in tignituri si in prefabricarea siropurilor… si-mi place sa ma plimb prin padure, sa culeg plantele medicinale. Pentru mine cea mai buna planta este sunatoarea.”

Apoi domnul director Fron Gheorghe, mereu deschis la nou si idei de calitate, a sesizat popularitatea de care se bucurau atat ceaiurile cat si atmosfera de familie si a creat un mic paradis parca desprins din rai, in care intr-o casuta ca-n povesti (mostenita de la fostii boieri, candva proprietari ai tinutului), casuta in care inca de la intrare te surprinde atmosfera linistita si calda, armonia care domneste acolo.

La scurt timp dupa infiintare, o alta pasionata de natura, doamna Luminita s-a implicat in aceasta activitate, amandoua initiind un grup terapeutic, format din doisprezece beneficiari din care face parte si spiridusul Rodica. An dupa an, aceasta activitate s-a dezvoltat ajungand in prezent sa asigure necesarul de plante medicinale pentru ceaiurile de la cantina; dulceturi, gemuri, siropuri.

Se organizeaza activitati recreative in functie de anotimp, in care grupul terapeutic interpreteaza cantece acompaniat de doamna Luminita la chitara, recita versuri scrise de doamna Nicoleta. Datorita diverselor activitati desfasurate tot mai multi beneficiari sunt atrasi si implicati in aceasta activitate.

Contact, Sasca Mica
Tel +4 0230 544 340

Comments