povestiri‎ > ‎

Evoluand cu C.A.R.T.H.A.

posted Jul 12, 2011, 3:43 AM by Reteaua Impreuna
Rosu Vasile, Beneficiar, Centrul de zi C.A.R.T.H.A., Vrancea
- 2005-Sep-11 -
povestiri

De asemenea, acest centru a mai fost facut pentru dezvoltarea unor deprinderi specifice si abilitati, prin participarea beneficiarilor la programe de educatie integrata..
De asemenea, acest centru a mai fost facut pentru dezvoltarea unor deprinderi specifice si abilitati, prin participarea beneficiarilor la programe de educatie integrata.

Ideea de a scrie un ziar mi-a venit la 3 septembrie, dupa 3 luni de la venirea mea si participarea la activitatile din Centru. Aici am aflat ca Centrul a fost infiintat prin bunavointa UE, prin programul PHARE, fundatia PRO ARMONIA, SPJAS Vrancea si Consiliul Local al municipiului Adjud. Centrul a fost facut in ideea de a ajuta tinerii cu handicap sa se cunoasca cu alti tineri cu probleme, pentru ca majoritatea nu prea au iesit din casa pana acum.

Aici, tinerii fac diverse tratamente prin care se pot recupera:unii invata sa scrie; altii fac masaj recuperator; altii deseneaza sau picteaza, fiecare dupa posibilitati.

De asemenea, acest centru a mai fost facut pentru dezvoltarea unor deprinderi specifice si abilitati, prin participarea beneficiarilor la programe de educatie integrata. Acest centru se afla intr-o fosta cofetarie, pe strada Alexandru Ioan Cuza, nr.96. Iata cum puteti ajunge la acest centru: daca veniti dinspre Focsani, faceti stanga imediat dupa Politie si mergeti pana in capatul strazii. Pana acolo o sa treceti pe langa fosta Primarie, cinematograf, iar in capatul strazii se afla centrul. Nu aveti cum sa il ratati pentru ca este singura cladire renovata de acolo si mai are si niste ferestre mari.

Daca veniti din partea opusa, intrati pe langa Banc Post, mergeti inainte, dupa care faceti stanga, treceti pe langa Cony Sat, mai mergeti cativa metri si ajungeti la centru, care se afla pe partea dreapta. Pe mine personal, acest centru m-a ajutat foarte mult pentru ca am invatat multe lucruri. Daca inainte nu stiam sa pornesc un calculator, acum stiu sa lucrez in Word, lucru de care sunt foarte mandru. Insa nu am invatat asta singur, m-au ajutat foarte mult domnisoara Brandusa si Stefan, lucru pentru care le multumesc lor si celor care au infiintat centrul.

Dar ca sa fiu carcotas, as vrea sa invat o meserie aici la centru, de preferinta in domeniul
calculatoarelor,pentru ca mi-ar placea sa am responsabilitatea unei slujbe. Efortul unei slujbe in domeniul calculatoarelor ar fi singurul pe care mi l-as permite datorita bolii. Mi-ar placea foarte mult ca relatia de prietenie pe care am stabilit-o cu Adrian (un coleg) sa se dezvolte si cu ceilalti colegi.

Cu alte cuvinte, aici ma simt bine, si sper ca acest centru sa continue cat mai mult pentru a ajuta si alti tineri cu dizabilitati, ca si acestia, sa se bucure de sprijinul si ajutorul de care ma bucur eu.

Contact C.A.R.T.H.A.:
email: teolumi@hotmail.com

Comments