povestiri‎ > ‎

Despre mine si lucrurile ce imi plac

posted Jul 12, 2011, 4:00 AM by Reteaua Impreuna
Alexandru Murvai
- 2007-Dec-12 -
povestiri

`Am multe lucruri de spus si cred ca aici este locul potrivit.`

`Sunt Alexandru Murvai, elev in clasa a VII-a, la Centru Scolar Pentru Educatie Incluziva nr.1 Oradea. Am 17 ani. Eu sunt talentat la golf, la desen si imi place sa navighez pe internet, pe google. Ziua de joi este una placuta pentru mine deoarece atunci ma duc la calculator cu domnul profesor Kiss, apoi vine doamna educatoare Liliana, care imi da o foaie de hartie si ma lasa sa lucrez cum simt eu. Impreuna discutam despre ceea ce am reprezentat in desenele mele. Cand joc golf imi place sa ma imbrac in alb, iar cand sunt pe google ma imbrac in negru. Imi place la internet unde aflu informatii multe despre golf si hoteluri. Sunt bucuros cand pictez sau desenez,` spune Alex.

Alexandru este diagnosticat cu sindrom autist, traieste, dupa cum reiese din cele scrise de acesta, intr-o lume a lui, inteleasa doar de el. Are preferinte pentru anumite activitati si prefera sa stea in preajma anumitor persoane.El are o atitudine ludica, ii place muzica romantica si in special in desenele lui se regasesc imagini ale unor biserici, lumea lui interioara si nedescifrata de ceilalti. Participa cu interes si placere la atelierele de arta desfasurate in unitatea nostra, in cadrul anumitor proiecte de dezvoltare scolara.

Din relatarile doamnei profesor de desen Liliana Sarb, Alex este un talent in acest domeniu, lucru constatat observandu-i lucrarile. Multumiri pentru oportunitatea oferita de a vorbi despre asemenea copii, despre talentul lor ascuns si greu observabil in alte medii decat cel scolar.

Contact:

Email:maiaindrie@yahoo.com

Comments