Copilul si motricitatea - Gabriela Petrut Barbu

posted Jul 12, 2011, 1:16 AM by Reteaua Impreuna
Bogdan Ardeleanu
- 2010-Dec-20 -
opinia specialistilor

Cartea se adreseaza studentilor, tinerilor specialisti in domeniile kinetoterapiei si psihopedagogiei speciale, profesorilor de sprijin pentru copiii cu deficiente neuromotorii, parintilor acestor copii.

Autoarea s-a nascut la Dej, in anul 1972. Dupa absolvirea Liceului Sanitar si a Scolii Postliceale Sanitare „Victor Babes” Cluj-Napoca, specializarea balneofizioterapie, isi incepe activitatea profesionala in Policlinica de Copii din Cluj in 1994.

Beneficiaza de cursuri de specialitate in Olanda, Germania si Ungaria, si de instructaje in tara cu specialisti invitati din SUA si Marea Britanie.

In 2006 obtine licenta in Psihopedagogie Speciala, iar in 2007 diploma de Master in Educatie Integrata si in Educatie Fizica si Kinesiologie in cadrul Universitatii Babes-Bolyai Cluj. In prezent lucreaza la Gradinita Speciala Malteza pentru Copii cu Deficiente Neuromotorii din Cluj.

Lectura manuscrisului a fost o surpriza placuta; valoarea prezentei lucrari iese in evidenta, mai ales, daca avem in vedere ca in Romania nu exista abordari ale acestei teme.

Alt merit al abordarii este acela ca autoarea a vrut si a reusit sa prezinte un tablou complex al motricitatii copilului in stransa legatura cu educarea neuromotorie pentru care prezinta o varietate de programe terapeutice si educative, exercitii si tehnici specifice kinetoterapiei.

Cartea acorda un spatiu larg cauzelor care determina deficienta neuromotorie si, totodata, ofera metode si mijloace de educare neuromotorie.

Alcatuirea cartii, modul de prezentare, avanseaza ideea ca autoarea isi va continua preocuparile in domeniu si ca experienta acumulata ii va permite sa ofere si alte lucrari de specialitate.

Prof. Univ. Dr. Mariana Marolicaru

Pret: 20 Lei - Contact: gabipetrut@yahoo.com

Comments