Home

Daca doriti sa faceti parte din grupul de discutii al Retelei Impreuna, dati click pe acest text si trimiteti Email-ul!


Activitati si Terapii prin Arte Combinate pentru

 Persoane cu Nevoi Speciale


Prezentare generala

Reteaua de Arte pentru Comunitate din Romania exista pentru a aduce la un loc profesionistii, dar si beneficiarii, implicati in arte pentru persoanele cu nevoi speciale.
 Reteaua reuneste mai mult de 700 membri din intreaga tara si din strainatate, profesionisti din mai multe domenii - educatori, psihologi, ingrijitori, doctori, asistente, profesori specializati in invatamantul special, etc. - sau chiar parinti ai copiilor cu dizabilitati, toti folosind tehnica prin arte combinate in activitatile lor. Toti lucreaza pentru imbunatatirea vietii beneficiarilor. Acest domeniu s-a dezvoltat inca de la inceputul anilor 1990 prin aportul profesional si pregatirea necesara aduse de specialisti din strainatate si profesionisti romani cu viziune care folosesc arta ca terapie in lucrul cu persoanele cu dizabilitati si dificultati de invatare.

Aducand sub aceeasi umbrela arta plastica, muzica, miscarea si dansul, teatrul, jocul, teatrul de papusi si multe alte metode inovatoare, Reteaua de Arte pentru Comunitate a fost infiintata in anul 2004, in urma celei de-a doua conferinte nationale pentru specialistii care folosesc terapia prin arte pentru persoanele cu dizabilitati, atat mentale cat si fizice.

 Unii profesionisti din domeniu isi aduc inca aminte cat de izolati se simteau in trecut si cat de mult aveau nevoie de pregatire de specialitate, cu metode noi de lucru si informatii noi. De asemenea, nevoia facilitarii unor legaturi directe cu persoane care desfasoara activitati similare, atat in tara cat si in strainatate, a constituit un factor esential in infiintarea retelei. Schimbul de experienta intre persoanele cu aceleasi interese s-a dovedit a fi un instrument deosebit de folositor pentru dezvoltarea artelor in Romania.

Scopul Retelei este sa lucreze impreuna pentru:

 - Auto-promovarea persoanelor cu dizabilitati
 - Ajutorarea persoanelor cu dizabilitati pentru atingerea potentialului maxim
 - Schimbarea atitudinii comunitatii fata de persoanele cu dizabilitati
 - Imbunatatirea vietii persoanelor cu dizabilitati ca parte integranta in comunitate
 - Pregatirea profesionala acreditata in domeniul artelor
 - Colaborarea cu absolventi de specialitate in domeniul terapiei prin arte si joc.


Recent Announcements

  • PROGRAM DE INVATARE LA DISTANTA 2013 Lucrati cu copii cu dizabilitati fizice sau dizabilitati de invatare, sau dificultati sociale (ex. autism) sub varsta de 10 ani?Va simtiti cateodata 'impotmoliti' in munca dvs. si v-ar ...
    Posted Nov 22, 2012, 8:33 AM by Reteaua Impreuna
  • CURSURI ACREDITATE pentru ocupatia de "Lucrator prin arte combinate" Organizam cursuri de initiere si perfectionare in ocupatia de "Lucrator prin arte combinate" cod COR 532903, in urma cărora participanţii primesc Certificate de absolvire, recunoscute la nivel naţional, de către ...
    Posted Jul 12, 2012, 2:37 AM by Reteaua Impreuna
Showing posts 1 - 2 of 7. View more »

Comments