Conferinta internationala, Impreuna pentru Drepturile celor Marginalizati

posted Jul 12, 2011, 4:44 AM by Reteaua Impreuna
Adina Dediu, Asistent Dezvoltare Organizationala, Fundatia Inima de Copil, Galati
- 2008-Jun-18 -
conferinte nationale

Fundatia Inima de Copil a organizat Conferinta Internationala `Impreuna pentru Drepturile celor Marginalizati` (15-16 Noiembrie, 2007 Galati) in cadrul activitatilor proiectului `Lucrand Impreuna pentru cei in nevoie`, proiect finantat de Comisia Europeana prin Programul Networking- Componenta Societatea Civila- Romania si Bulgaria.

Programul Conferintei a inclus in principal dezbaterea problemei sociale referitoare la incluziunea sociala a persoanelor cu dizabilitati.

In cadrul sesiunilor cuprinse in program, avem urmatoarele teme: advocacy, Networking (lucrul in retea), dezvoltarea serviciilor comunitare, prezentarea modelelor de buna practica in domeniu, cat si prezentarea rezultatelor obtinute in cadrul proiectului `Lucrand Impreuna pentru Cei in Nevoie`.

In cadrul conferintei, o sesiune speciala a fost acordata prezentarii castigatorilor concursului national din Romania, in urma caruia 10 modele de buna practica au fost incluse in Manualul de Bune Practici in integrarea copiilor si adultilor cu dizabilitati din Romania, Belgia, Italia si Bulgaria.

Conferinta a durat doua zile in cadrul careia ne-am bucurat de prezenta unor vorbitori cheie din Ungaria- Civil Society Development Foundation, Belgia- ADO Icarus, Italia- DPI Italia si Centrul national de Reablilitare Sociala din Bulgaria.

La conferinta au participat peste 70 de reprezentanti ai sectorului social, public si privat- implicati activ in promovarea drepturilor persoanelor in nevoie, din Romania si Bulgaria. Mass- media a fost invitata in cadrul sesiunilor conferintei la care vorbitorii prezentau importanta si realizarile inregistrate prin proiectul `Lucrand Impreuna pentru Cei in Nevoie`.

Concluziile finale ale partenerilor proiectului participanti la conferinta au fost sumarizate de d-na Anna Burtea, Director Executiv al Fundatiei Inima de Copil: `acest proiect a ajutat la crearea unei retele de lucru a ONG-urilor din Romania si din Europa pentru intarirea capacitatii organizationale pentru a oferi servicii sociale de calitate persoanelor aflate in nevoie. Reteaua de lucru ne-a ajutat in schimbul de experienta, expertiza si succese, si este un factor important in intarirea ONG-urilor in a deveni advocati mai buni pentru cei pe care ii asista. Proiectul de Networking ne-a ajutat sa punem bazele pentru servicii mai bune in prezent dar si pentru viitor`.

Contact:

T/F: 0236 458 400
Mobil: 0726 105 416
Email: adina.dediu@inimadecopil
Web: www.inimadecopil.ro

Comments