Centrul de zi AURORA

posted Jul 12, 2011, 5:27 AM by Reteaua Impreuna

- 2009-Jun-29 -
Centre Modele de Vizitat

Centrul de zi AURORA a fost lansat în 1995 ca un proiect al unei asociatii de parinti (ASCHF-R, filiala Bucuresti) conceput pentru a oferi un spatiu de socializare copiilor cu afectiuni neuromotorii severe, lipsiti la acea ora de accesul la orice forma de educatie.

ASCHF-R Filiala Bucuresti Centrul de zi AURORA

• 1995 – centrul a fost deschis de două organizaţii neguvernamentale: Asociaţia de Sprijin a Copiilor cu Handicap Fizic din România (ASCHF-R) şi Handicap International din Franţa.

• 1996 – recunoaşterea centrului ca structură de educaţie specială, printr-un acord cu Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucureşti, privind organizarea şi funcţionarea a 4 clase de educaţie specială.

Activităţi educaţionale

Centrul de zi Aurora derulează activităţi educaţionale adaptând programele şcolare ale sistemului de învăţământ la particularităţile specifice ale copiilor. Activitatea celor 4 clase de educaţie specială, fiecare a câte 4-6 copii în medie, se desfăşoară conform proiectelor de educaţie personalizate.

Instruirea asistata de calculator reprezinta o completare a programelor educationale, sporind eficienta achizitiilor individuale ale copiilor.

Promovare a incluziunii şcolare

Specialiştii centrului urmăresc şi oferă sprijinul lor direct în procesul de incluziune şcolară a copiilor care au frecventat centrul şi urmeză cursurile învăţământului primar general sau special, pe raza domiciliului lor.

Activităţi de socializare

Centrul organizează activităţi destinate timpului liber - tabere sau ieşiri, în care copiii sunt însoţiţi de echipă, părinţi sau voluntari. Acest tip de acţiuni au o importanţa deosebita pentru dezvoltarea autonomiei sociale a copiilor, pentru achiziţia unor deprinderi legate de viata cotidiana, in acelaşi timp oferind si o imbogaţire a experientelor si a cunoştinţelor lor generale.

CONTACT

Str Ţepeş Vodă, nr. 86, sector 2, Bucureşti

E-mail: centrul.aurora@yahoo.com

Tel./Fax:021/3224818; Tel.:021/3202874

Presedinte,

Atena Stefanescu

www.czaurora.ro

Comments